Ny ferjeterminal offisielt åpnet

Torsdag 19. juni ble den nye og toppmoderne ferjeterminalen til Color Line på Revet åpnet. Det hele ble feiret med en stilig og høytidlig seremoni for over 400 inviterte gjester fra både inn- og utland.

Både næringstopper, politikere, Color Line ledelse - og ansatte, samt andre representanter fra havnebransjen deltok på inspirasjonsseminaret som utgjorde første del av dåpssermonien. Nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen fra nabokommunen Lardal sto for den offisielle åpningen av den store dagen.

Flere inviterte foredragsholdere omtale først og fremst Color Lines nye skip SuperSpeed 2, og betydningen av rederiets satsing i Larvik for lokalt og regionalt næringsliv og turisme. Konsernsjef i Color Line, Trond Kleivdal, redegjorde for selskapets fornyelsesprogram, som innebærer investeringer i størrelsesorden 7 milliarder kroner for de nye cruiseferjene Fantasy og Magic og de to SuperSpeed transportferjene - og ikke minst investeringer i havneanlegg i Larvik til 300 millioner kroner.

Arve Tellefsen, Odd Børretzen og Bertine Zetlitz sto for ettermiddagens underholdning, før selve dåpshandlingen fant sted med gudmor Mille Marie Treschow, ordfører Øyvind Riise Jenssen, Olav Nils Sunde (eier Color Line) og Laila Valdal og Kurt B. Hansen fra ledelsen i Color Line.

Allerede dagen etter sto det nye terminalanlegget klart for å betjene passasjerer og biler på ruten Larvik-Hirtshals med det nye superskipet. 

31.07.08 Knut Jørgen Heum (tekst og foto).

 

LARVIK HAVN KF

Havnegata 5, 3263 Larvik
Postboks 246, 3251 Larvik

Telefon: (+47) 33 16 57 50
e-post: post@larvik.havn.no


 

UN/LOCODE:
NOLAR

Posisjon (Revet):

59° 2'25''N  (59.04028 Lat)
10° 2'50''E  (10.04722 Long)