SuperSpeed på første Larviksbesøk

Søndag 8. juni kom nye SuperSpeed 2 inn Larviksfjorden for første gang. Med hundrevis av mennesker på land og svaberg og fjorden full av småbåter, ble dette en stor markering av skipets aller første tur til Larvik.

SuperSpeed 2 er som kjent andre skip i det nye konseptet til Color Line som blant annet handler om hurtig, komfortabel og fremtidsrettet transport mellom Norge og Danmark. Første skip ble satt i rute mellom Kristiansand og Hirtshals i vinter, mens den identiske nummer to er skipet som skal gå på Larvik Havn.

Presis klokken 12 fosset nykommeren inn Larviksfjorden for oppvisning i Indre havn tett etterfulgt av et trolig tresifret antall fritidsbåter. Fra land kunne hurrarop og jubel høres fra hundrevis av mennesker langs Torstrand, Vadskjæret, Tollerodden, Skottebrygga og Indre havn. Ingen tvil om at skipet var velkomment til byen. For noen kunne nok opplevelsen vekke minner om den gang da første "Peter Wessel" seilet inn Larviksfjorden helt tilbake til 1937.

Etter hilserunden innerst i havnebassenget, gikk turen videre til det nye ferjeterminalanlegget på Revet, som blir skipets base for ruten på Hirtshals. Det topp moderne anlegget åpnes om kort tid.

Dåp for SuperSpeed 2 er 19. juni på Revet og både Color Line og kommunen har lovet skikkelig markering av den store dagen. Og allerede dagen etterpå settes skipet i ordinær rute - med to daglige avganger til Danmark.

11.06.08 Knut Jørgen Heum (tekst og foto).
 

LARVIK HAVN KF

Havnegata 5, 3263 Larvik
Postboks 246, 3251 Larvik

Telefon: (+47) 33 16 57 50
e-post: post@larvik.havn.no


 

UN/LOCODE:
NOLAR

Posisjon (Revet):

59° 2'25''N  (59.04028 Lat)
10° 2'50''E  (10.04722 Long)